C

Cipele – predanost koraccanju. Biti znaci hodati. Biti covjek znacci hodati uspravljen. Odanost prema cipelama koje je pregazilo vrijeme. Slabost u koljenima.Jebiga, zensko sam.

Cipelariti – ili shutati nogama. Znaci isto ali postoji razlika. Shutiraju se uglavnom razne vrste lopti. A cipelare se ljudi ili zivotinje. Jeziva asocijacija koju ni vrijeme ni razni opijati ne mogu obrisati. Cipelarenje mrtve zene na ulici u Bijeljini za vrijeme rata.  Fotografisanje .Nagon na povracanje. Opet ta slabost u koljenima. Dozivotna posttraumatsko stresna poremecenost.

Cista Provo – jedno malo mjesto iz kojeg ravna uzarena fatamorganiccna   cesta izbija direktno na jadransku magistralu. Tu pazarim smokve i maslinovo ulje i kad dolazim i kad odlazim.  Tu se preobrazavam. U kafani sa drvenim stolicama  bez jastucica koje ostavljaju bolan prugasti trag na  nogama i dupetu pijem najbolju tursku kafu na obali, protezem noge i ruke, odlazim u klozet,ispiskim se i na izlasku pogledam u krnjavo ogledalo. To vise nisam ja nego neka mirna pitoma zenica. Zabezeknuta preobrazbom uvijek zaboravim oprati ruke.

Cigla – sjediti na ciglama poredanim uokolo , piti mlako pivo na zvizganu ,oznojeni i umorni kao gradjevinski radnici. Dati zivotu smisao.

Ciglrot – vrlo popularna boja sezdesetih godina u vrijeme crno bijelih televizora i Milke Babovic. Ciglrot dolccevite napravljene od dvjestopostotne sintetike koje su tada bile u modi . Na putovanjima u Rusiju prodavale su se kao halva. Zvakace gume i najlon carape  Polizela iz Jugoslavije. Jadni mali Rusi mislila sam. Bas mi ih je nesto  bilo zao. Ali ne lezi vraze. Evo nas u nusproizvodu upropastene tranzicije . Vratite mi moje dolcevite!

Cice – ah te zlijezde koje vise, koje se cijede protiv nase volje ,koje sluze za gledanje , za smetanje ako trcite ili vjezbate , za hranjenje  ili igranje. Vikanje muskih strucnjaka za dojenje,muzzenje i mastektomije na novopecene mame.Probadanja na mjestu ranijih povreda. Ti fetishizirani objekti obozavanja ali samo ako su drustveno diktiranog i prihvatljivog oblika. Ako nisu onda nista. Dovesti u vezu fashizam  i ponizavajucu standardizaciju oblika tijela  ljudskih sisara zenskog roda. Evo. Dovodim.

Crna – boja sa kojom volim da se smijem i druzim. Moja zona komfora ,sigurnosti i pripadanja. Nikad niko nije vidio toliko sarenila u crnoj boji kao ja. I nece.

Cilj – imaginarna tacka u beskonacnom nizu dvodimenzionalnih tacaka na liniji zivota.  Plus nasumicno bauljanje izazvano spoznajom o postojanju jos mnogo neotkrivenih dimenzija. Najbolji ciljevi su oni koji se uopste ne vide. Cilj  to postignuce za koje nije potrebno niti jedno sredstvo da bi ga opravdalo.

Cijena – kada je rijecc o pravdi ne pitam za cijenu. A sve ostalo je ionako besplatno.

Advertisements

3 komentara na “C

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s