B

Biti ili ne biti – kazu da je za zdravlje bolje ovo prvo stanje . Drugo je jos u fazi ispitivanja na dobrovoljcima ili po pozivu. Kvaliteta bivanja je u direktnoj vezi sa sposobnoscu voljenja i nicim drugim.

Balkan – geopoliticka mozgalica za dokone da im se siva masa ne pretvori u salo . Regija naseljena jebo lud zbunjenog populacijom koja drzave nacije i politicke opcije mijenja kao gacce.  A onda prljavi vess pere u direktnim teve prijenosima.

Bosna – rezervna domovina.  Drzava broj  dva  nastala raspadom drzave broj jedan . Najrovitiji dio Balkana . Krasotica ljepotica  koja ne zna bil prdnula ili kahnula . U strahu da ne ostane usrana niti dise niti progovara. A nekad je bila ponosna. I bosa.

Bosa – vidjeti pod Bosna. Patti Smith koja je takodje bosa. I tako bosa ona plesse.

Bol – univerzalni jezik kojim se pisu pjesme ta kronicna nesposobnost laganja. Vjestina jednom naucena ne zaboravlja se nikad . Kao voznja bicikla ili plivanje. Pavlovljev refleks koji je spasio mnoge zivote. Dokaz da smo postali od vukova. Dobro ,malo i od majmuna.

Bolan ne bio – najnjeznija kletva na svijetu porijeklom iz moje zemlje. Znaci matertijebem ali  ipak ne zelim da budes bolestan.

Burek – pravi za hadzije   i ccoravi sa vise krompira za srednju klasu. Raju cekaju mrvice. Mora zadoboljavati tri kriterija od kojih je najmanje vazna nacionalna pripadnost kuhara . Potom dobra rerna sa ujednacenom temperaturom gornje i donje ploce. Mnogo luka. Jos vise bibera.

Bre i badava – badava vam sikiracija.turcizmi posrbljeni u balkonskim ratovima. Vidjeti pod Balkan i balkon.

Boja – ja sam ono sto osjecam. A osjecam u boji. Znacci boja je sve i svasta. Znacci ja sam boja. Jednobojna jednakost i jednoobraznost je komunizam na djelu. Losa ideja. Neizvediva. Boja je  sloboda.

Bijela – boja koju je progutala praznina. U njoj nema nista i ona je nista. Ako volite da se odijevate u bijelo to ne znaci da vam je savjest cista. Bijelo ne znaci da je nesto cisto i nevino. Bijelo znaci da je do zla boga dosadno.

Bog – srela sam ga par puta. Nista naroccito. Neorganiziran  smotan na momente odsutan zabezeknut. Ne bih mu ostavila na cuvanje ni svoje macke.

Budala – ili dobar. Isto.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s